Ceaiul negru, ca majoritatea ceaiurilor premium, deriva din planta Camellia Sinensis. Frunzele plantei sunt zdrobite, ondulate, rulate sau rupte si apoi lăsate sa oxideze înainte de a fi uscate si vândute. 

Faptul ca frunzele ceaiului negru sunt lăsate la oxidat contribuie la tăria ceaiului si la aroma unica a ceaiului negru. Procesul de oxidare însa scade aroma frunzele de ceai, dar acest sortiment își păstrează proprietățile benefice.


Ceaiul negru este vândut adesea in diferite amestecuri care definesc aroma licorii. Condițiile climatice si locul de unde provine planta va avea cu siguranța un impact asupra gustului. Ca regula generala, ceaiul este produs in China, India, Sri Lanka sau Nepal.

Cum am mai menționat, ceaiul negru este cel unul dintre cele mai îndrăgite sortiment de ceai. Mai jos vei gasi cele mai importante sortimente:

Ceaiul negru a atras din ce in ce mai mult atenția cercetătorilor. Cat timp cursurile însa continua, oamenii de știința sugerează următoarele beneficii mari:

  • Contribuie la sănătatea cardiaca
  • Ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ (determinat de radicalii liberi lăsați necontrolat in organism).