Ceaiul Rooibos este obtinut din planta care creste doar in zonele sud-vestice si sud-estice ale Africii de Sud. Ceai mai cunoscuta sursa de Rooibos este Cederberg (o regiune muntoasa din provincia Western Cape). Denumirea sa vine din limba Afrikaans si se traduce prin "tufis rosu".
Acest ceai este consumat de sud-africani de multe secole fiind adoptat initial si de catre colonistii Olandezi pentru a inlocui ceaiul negru care era foarte greu de procurat.
Metoda comuna de procesare a plantei pentru obtinerea ceaiului rooibos este oxidarea(fermentarea), proces prin care se obtine culoarea brun-rosie a ceaiului dar si aroma sa deosebita. Se produce, de asemenea, si ceai rooibos verde (neoxidat) insa metoda de producere este mai complexa si mai costisitoare.
 
Beneficiile pe care ceaiul Rooibos Rosu African-Organic le are includ:
  • combate durerile de cap
  • insomniile, astmul
  • eczemele
  • hipertensiunea (nu contine cafeina).
  • alergiile
Acest ceai te ajuta sa iti mentii tineretea, si contine o cantitate mica de tanin. Taninul combate bolile intestinale si arsurile gastrice. 
Ceaiul Rooibos rosu nu contine acid oxalic. De aceea, poate fi consumat cu succes de catre persoanele cu pietre la rinichi. 
Cultivat exclusiv in Africa de Sud, ceaiul este bogat in antioxidanti si are proprietati medicinale vindecatoare. Studiile arata ca acest ceai reduce riscul cancerului, bolilor de inima sau a altor boli grave. 
Ceaiul este bogat in: fier, calciu, potasiu, cupru, mangan, zinc, magneziu, fluorura si in acizi alfa hidroxi.