Băuturile gustoase sunt parte din viața copilului tău! De cele mai multe ori, atunci când un copil își dorește ceva, nu există mai târziu sau mâine, ci doar acum și imediat. Conceptul de răbdare este necunoscut pentru o mulțime de copii, iar viața ta de părinte se împarte între momentul ”acum” și a-I oferi micuțului tot ce este mai bun. Sucurile nu par cea mai bună alegere, iar celelalte băuturi din comerț fie au prea mulți aditivi fie sunt mult prea dulci. 

Soluția cea mai bună, care îți va face mai simplă viața de părinte, printre mii de alegeri, este un ceai 100% organic și natural. Probabil în acest moment zâmbești și te gândești cum ar putea vreodată un copil să aleagă un ceai din plante, în detrimentul unui cola?

Înlocuirea sucului cu ceai nu este deloc simplă, mai ales ținând cont de reticența copiilor atunci când vine vorba de băuturi bazate pe plante. Cu toate acestea avantajele consumului de ceai la copii, depășesc eforturile de convingere ale acestora. 

La prima vedere, ceaiul pare o băutură banală, bazată pe plante, însă te-ai gândit vreodată câte beneficii poate să ofere sănătății copilului tău? Mai mult decât atât, orice băutură din ceai are un conținut redus de zahăr, este proaspătă și plină de nutrienți! Iată cum poți inspira copiii la o cană de ceai, pe care să o savureze ca pe cel mai bun suc din lume:

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să intri în lumea copilului tău și să îl împrietenești cu ceaiul oricât de imposibil pare acest lucru la prima vedere. Poate nu toate sugestiile se vor aplica în cazul tău, sau nu toate vor funcționa, dar nu poți să afli nimic dacă nu testezi. Așadar te provocăm la joacă.

1. Explorare

Fiecare copil este un explorator nativ, care dorește să descopere în permanență lucruri noi. Stârnirea curiozității este cheia! Poți organiza mici joculețe, sub forma vânătorii de comori. Comorile se pot transforma în fructe sau pliculețe de ceai. Pe măsură ce copilul le descoperă poți pune întrebări referitoare la gusturi și mirosuri. În acest fel, vei afla multe lucruri interesante cu privire la gusturile sale și vei putea face alegeri pe placul său. Mai mult decât atât, vei putea crea și mici ateliere în care să vă jucați de-a ”bucătarul”, ”restaurantul” sau în care să inventați noi rețete de ”cocktailuri” bazate pe ceaiuri pentru copii

2. Ingredientele ceaiurilor

Deși este un produs natural, ceaiul poate să prezinte urme de reziduuri din cauza cultivării, a transportului sau chiar a procesului de procesare. De aceea, gama noastră de ceaiuri este preparată manual, pentru a oferi ingredientele perfecte pentru o băutură de copii. O modalitate simplă de a stârni interesul pentru ceai este prepararea unui ice tea, care poate fi foarte ușor asociat cu sucul. 

3. Evenimente

Atunci când asociezi ceva cu un moment frumos, acel ceva se poate transforma în noua băutură preferată. Organizarea unor mici evenimente de familie, precum picnic, ieșiri în parc sau alte motive de sărbătoare, poate fi o distracție inedită pentru copii. La aceste întâlniri poți înlocui clasicul suc cu ceai. În acest mod, copiii vor asocia momentele de ceai cu cele de sărbătoare și va fi mult mai ușor să se lase convinși să consume și în restul zilelor.  

4. Mai puțin zahăr, mai multă distracție

Zahărul poate oferi energie copiilor! Unde mai pui încântarea acestora la fiecare gustare dulce? Zahărul este parte din viața noastră și majoritatea dintre noi iubim sucurile și deserturile. Cu toate acestea, băuturile cu mai mult de 5g de zahăr/ 100 ml ar trebui evitate atunci când vine vorba de copii. Ceaiul bazat pe gustul fructelor este o alternativă perfectă în acest sens. Mai mult decât atât, pe lângă gustul delicios, copiii vor fi mult mai energici și atenți la ceea ce se întâmplă. Acesta este un aspect important în cazul orelor la școală!


5. Ritualuri

Copiii iubesc ritualurile de la cele mai fragede vârste. Programul de somn, de joacă sau de mâncare, compun viața micuților. Există foarte mulți copii care se confruntă cu probleme de somn. În acest caz, în ritualul unei zile obișnuite se poate introduce ceaiul bio de plante pentru seara ca o băutură de noapte bună pentru super eroi. Astfel, pregătirea pentru somn începe cu masa de seară, apoi o baie caldă, ceai și spălat pe dinți. Prin această tehnică nu doar că vei introduce mai multe beneficii în dieta zilnică a copilului tău, dar îi vei și crea o rutină plăcută de somn. 

6. Eticheta pungii de ceai

Cumpărăturile par o activitate banală, însă adevărata provocare este să găsești produsele bune pentru toată familia. Mai ales atunci când printre membrii se numără și copii sau bebeluși, atenția la etichetare trebuie să fie sporită. Chiar și ceaiurile pot conține zahăr, în special cele procesate. Aparent toate ceaiurile par naturale, la o privire mai atentă la lista de ingrediente poți observa cu ușurință dacă pe lângă plante mai există și alte elemente. Deși sunt extrem de gustoase, ceaiurile cu zahăr pot fi principala cauză de apariție a cariilor, așadar se recomandă evitarea acestora. 

7. Recipientele de depozitare a ceaiului

Dacă jocurile sau evenimentele nu l-au convins încă pe cel mic, atunci recipientele jucăușe și colorate, cu siguranță o vor face. Tot ce trebuie să faci este să alegi acele recipiente în forme pe placul celui mic. Fie că vorbim de culori vii, figurine preferate sau alte elemente interesante, recipientul poate să devină un motiv suficient de puternic pentru a bea ceai. Dacă vei organiza și mici sesiune de ”dimineața la ceai” în care să petreceți câteva minute cu cel mic, în timp ce beți ceai și povestiți, șansele sunt cu atât mai mari. 


Să fii părinte este o adevărată artă! Ca orice părinte îți dorești tot ceea ce este mai bun pentru copilul tău. De aceea, sfaturile de mai sus sunt menite să te îndrume prin drumul anevoios de alegeri. Să introduci un nou aliment în lista de preferințe a celui mic nu este deloc treabă ușoară. Cea mai bună opțiune este să intri în mintea lui și să încerci să vezi lumea prin intermediul preferințelor sale. Apoi vei știi exact ce să faci pentru a-l convinge că și ceaiul e un ”suc” savuros. 

Sursa foto: pexels.com