Știi serile acelea de vară, răcoroase, când după o zi de caniculă, te bucuri de un moment revigorant? Ce ai spune dacă ți-aș mărturisi că poți să trăiești această senzație iar și iar, în timp ce savurezi un ceai verde Sencha

Sencha este un ceai verde, creat din frunzele micuțe numite Camelia Sinesis. Savoarea cu note vegetale, de alge marine sau cu aromă de natură pură, oferă o senzație de prospețime și vitalitate.

Materialul de astăzi este menit să îți dezvăluie toate secretele ceaiului Sencha și să te inspire la cele mai delicioase căni de ceai, care să îți aducă bucurie în fiecare zi. Mai mult decât atât, vei învăța secretele celui mai delicios ceai și vei descoperi beneficiile frunzelor Sencha.

Cum se obține Sencha?

Atunci când spui ceai verde, în mintea oamenilor apare o singură imagine…prea puțini știu că există atât de multe tipuri de ceai verde fie ca vorbim de ceai verde chinezesc, japonez, corean sau din alta parte a lumii.

Elementul de diferențiere constă în modul de creștere, producție sau chiar procesare al plantelor de ceai. Sencha este cel mai popular ceai al Japoniei alaturi de ceaiul matcha. Practic, atunci când savurezi o ceașcă de ceai verde Sencha, guști puțin din cultura japoneză.

Totul începe cu fascinanta plantă Camelia Sinesis. Aceasta crește în armonie, sub razele Soarelui, dezvoltându-se frumos. Atunci când este gata de recoltare, oamenii îi culeg cu blândețe primele frunze, ceea ce rezultă în ceaiul Sencha, de cea mai bună calitate.

Povestea continuă cu procesul de aburire al plantelor, care previne oxidarea. Timpul răsfață fiecare frunză de ceai, care se usucă și se rupe în mii de bucățele pline de prospețime.

Procesul de producție este 100% natural, ceea ce duce la conservarea nutrienților și proprietăților minunate ale ceaiului.

De ce să bei ceai Sencha?


Beneficii ceai Sencha: În primul rând, ceștile de ceai verde sunt liniște! De fiecare dată când ai nevoie să dai un refresh vieții tale, ceaiul verde este cea mai bună opțiune. Apoi, dincolo de caracteristica ritualică, există o mulțime de beneficii nebănuite ale ceaiului, care îți pot schimba viața.

Radicalii liberi sunt cei mai mari dușmani ai corpului nostru, ceaiul Sencha are rolul de erou protector, care ne apără de acțiunea acestora. Astfel, pot fi prevenite boli grave precum cancer. Mai mult decât atât, fiecare ceașcă de ceai ascunde secretul tinereții fără bătrânețe, stopând procesul de îmbătrânire, pentru ca tu să îți menții organismul plin de viață și vitalitate. Ce poate fi mai miraculos decât o băutură care ține timpul pe loc?

Atunci când dorești să pierzi în greutate, ceaiul Sencha este cel mai bun aliat al arderii grăsimilor, accelerând metabolismul. Astfel, tu te vei bucura de un plus de energie, în timp ce nutrienții ceaiului lucrează pentru silueta ta.

Deși nu te-ai fi gândit, ceaiul verde Sencha are un mare conținut de vitamina C care stimulează imunitatea, pentru a te apăra de viruși și bacterii, iar răcelile sau gripele vor fi mai ușoare sau chiar inexistente. Totodată, problemele de colesterol se pot rezolva chiar și cu banalul obicei de a ”bea un ceai”. Ceaiul verde Sencha contribuie la scăderea nivelului de colesterol LDL, care scade presiunea sanguină și previne boliile de inimă.

Iată câte minuni se ascund într-o simplă cană de ceai. Tot ce trebuie să faci este să le descoperi, savurând notele proaspete de ceai verde.

plantatie de ceai verde Sencha

Cum să prepari cel mai bun ceai Sencha?

În primul rând, un ceai bun începe cu ingrediente premium pe care le poți descoperi in magazinul Laboratorul Naturii. Apoi, secretul gustului constă în arta preparării ceaiului.

Ai nevoie de un ceainic frumos, în care să adaugi frunzele de ceai Sencha conform indicațiilor de pe ambalaj. Apoi adaugi apă fierbinte în cana sau cănile în care dorești să servești ceaiul, lăsând 2-3 minute să se răcească.

Această apă din căni se pune în ceainic, peste frunze de Sencha, se lasă la infuzat 2-3 minute, iar apoi se servește.

P.S: conform japonezilor, ultima picătură de ceai este și cea mai gustoasă!

Pentru a te asigura că te bucuri de un ceai extraordinar îți recomandăm să nu amesteci apa cu frunzele Sencha în timpul infuzării. Folosește apă potabilă, de cea mai bună calitate, bogată în minerale. O apă cu gust rău îți va oferi un ceai cu gust rău.

În ceea ce privește ceainicul, evită recipientele din aluminiu. Atunci când apa clocotită intră în contact cu aluminiul, poate produce o reacție chimică care rezultă în contaminare toxică. Asigură-te că folosești materiale prietenoase precum ceramică, oțel sau recipiente cu smalț.

Ce gust are ceaiul Sencha?

În general, ceaiurile japoneze sunt despre prospețime. Ceaiul Sencha se remarcă prin note aromatice fascinante precum iarbă, dulce, astringent, spanac, kiwi, varză de Bruxelles chiar și nucă. În funcție de modul de preparare, acesta poate deveni mai astringent sau din contră mai dulce. Aromele minunate se răsfrâng într-un răsfăț plăcut al papilelor gustative.

Cât de multă cofeină conține ceaiul Sencha?

Se spune că ceaiurile adevărate conțin cofeină. Ceaiul verde Sencha conține aproximativ 20-30 g de cofeină per ceașcă. Totul constă în modul de producție al ceaiului. Astfel, ceaiul verde proaspăt, neprăjit, din frunze tinere, va avea o cantitate mai mare de cofeină.

Dacă încă nu sunteți inițiați în arta ceaiului verde, o primă ceașcă de Sencha ar putea avea un efect mai puternic de cofeină. Tocmai de aceea, recomandăm să începeți doar cu o cană de ceai și să evitați consumul înaintea orelor de somn.

În rest, puteți să vă bucurați de minunata energie oferită de Sencha pentru a vă îndeplini cu succes activitățile zilnice. Practic ceaiul este tare precum cafeaua, însă oferă în același timp un sentiment special de calm și relaxare.

Cea mai frumoasă parte a ceaiului este atunci când îi descoperi notele aromatice, dar și efectele asupra vieții tale. De aceea, te invităm la o ceașcă de ceai Sencha și la recunoștiință. În calmul fiecărei cești vei putea să te redescoperi.

Așează-te comod, ia ceașca în mână și în timp ce savurezi aroma, gândește-te la ceea ce te face fericit. Dacă zâmbești, atunci poți să cucerești lumea cu un vis și o ceașcă de ceai.

 

Surse foto:

https://pixabay.com