Ceai Ciuperca Kombucha - obtinut din ceai verde si ciuperca kombucha

Ceaiul Kombucha este o bautura foarte sanatoasa produsa din infuzie de ceai verde si zahar la care se adauga o cultura de ciuperci Kombucha. Rezultatul este un ceai acidulat ce se asemana ca gust cu cel al vinurilor spumante sau cidrului in functie tiupul de ceai utilizat. 
Originile infuziei obtinute din Ciuperca Kombucha s-au pierdut in negurile vremurilor. Cert este ca isi are originea in Orientul Indepartat, probabil in China si a fost consumat pentru cel putin doua mii de ani. Prima inregistrare documentara a Kombucha vine din China in anul 221 IHr (in timpul dinastiei Tsin). Mai este cunoscut ca Ceaiul Zeilor sau Ceaiul Nemuririi sau ca Ciuperca de Ceai.
Acest ceai este folosit in Europa de Est, Rusia si Japonia timp de mai multe secole. Numele de Kombucha pare sa fi fost adus din Japonia in jurul anului 415 IHr. Originea numelui Un medic numit Kombu sau Kambu l-a tratat pe imparatul Inyko al Japoniei cu acest ceai ce a luat numele lui "Kombu" si "cha" ce se traduce prin ceai. In Rusia este o lunga traditie in folosirea acestei bauturi numita "Ceai Kvass" ce este facut din „Ciuperca Japoneza”.
Din Rusia bautura Kombucha se raspandeste in Prusia, Polonia, Germania si Danemarca se pare ca dipare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa razboi doctorul Rudolph Skelnar a readus in atentie aceasta ciuperca in Germania. El incepe sa trateze pacientii bolnavii de cancer, tulburari metabolice, hipertesniune si diabet zaharat cu „Ciuperca Nemuririi”.
 

Newsletter

Vei avea oferte exclusive direct pe adresa ta de email!

Laboratorul Naturii SRL - Contact

Luni - Vineri 08:00-18:00
Bd. Mihai Eminescu Nr.7, Depozit: D05-D06, jud. Botosani. Cod Postal: 710029
Laboratorul Naturii

Magazin de ceai, cafea, fructe confiate, produse de confiserie, cadouri si accesorii pentru ceai si cafea. Furnizor de ceai si cafea pentru clienti HORECA (ceainarii, cafenele, restaurante).