Stiri

Stiri continut pagina

Laboratorul Naturii are in portofoliu peste 150 de sortimente de ceaiuri si infuzii vrac[24/11/2017] 

Magazinul de ceaiuri LaboratorulNaturii.ro aduce pe piata din Romania o gama diversificata de ceaiuri vrac si unele dintre cele mai bune sortimente de ceai verde si infuzie de ceai verde cu fructe si plante

Tipurile de ceaiuri oferite de LaboratorulNaturii.ro includ ceai negru, ceai alb, Oolong, Pu Erh si nu in ultimul rand numeroase sortimente de ceai verde atent selectionate de specialisti, ce dau o foarte mare atentie originii materiei prime, modului de procesare si ambalare a ceaiului. In selectia ceaiurilor este urmarita in primul rand calitatea frunzelor de ceai ce se reflecta in gustul, aroma si culoarea infuziei dar si in nivelul de compusi activi cu rol binefacator asupra sanatatii.

Pe piata din Romania cea mai raspandita forma de ambalare a ceaiurilor este ambalarea in plicuri. Cei mai multi dintre cumparatori apreciaza usurinta de infuzare a ceaiurilor preambalate in plicuri de hartie insa pierd din vedere anumite aspecte esentiale:

  1. In pliculetele sunt introduse de obicei amestecuri de frunze de ceai ce provin din mai multe surse fara a luate in considerare aspectele ce tin de originea materiei prime. De asemenea in plicuri de obicei sunt introduse pulbere si bucati foarte mici de frunze ce ceai ce raman dupa ce sunt sortate frunzele de calitate superioara. In cazul ceaiurilor vrac optiunile sunt, practic, nelimitate. Cei ce apreciaza ceaiurile de calitate pot alege intre diferite niveluri de calitate a frunzelor de ceai, diferite tari de origine si plantatii de ceai pana la sortimente de ceai culese intr-un anumit moment al sezonului.
  2. Ceaiurile ambalate in pliculete isi pierd mai usor aroma si pot capata mirosuri si arome straine datorita hartiei de filtru in care sunt ambalate, a foliei si/sau a ambalajului de carton in care sunt puse. Comerciantii specializati in vanzarea de frunze de ceai vrac pun un mare accent pe folosirea de ambalaje care sa pastreze in conditii optime proprietatile ceaiului. De obicei frunzele sunt ambalate in pungi care nu permit contactul ceaiului cu lumina solara si reduc la minim contactul cu aerul si umezeala.
  3. Ceaiurile ambalate in plicuri limiteaza modalitatea de preparare la infuzarea in apa calda sau fierbinte. In cazul ceaiurilor vrac modurile de utilizare sunt foarte variate permitand inclusiv realizarea de infuzii cu lapte sau bauturi alcoolice. Anumite sortimente de ceai pot fi folosite chiar pe post de condimente sau ingrediente in prepararea anumitor feluri de mancare sau a anumitor bauturi.
  4. Un alt avantaj al ceaiurilor vrac este acela ca pot fi infuzate de mai multe ori spre deosebire de ceaiurile la plic care pot fi infuzate doar o singura data. Aceasta caracteristica este foarte folositoare celor ce iubesc ceaiul insa nu apreciaza cafeina din acesta. Practic se va infuza ceaiul vrac timp de 1-3 minute iar in infuzia rezultata va fi eliminata aproximativ 90% din cafeina continuta de frunze. Aceasta infuzie va fi varsata si se va face o a doua infuzie in care procentul de cafeina va fi foarte redus.

Ceaiurile vrac oferite de Laboratorul Naturii sunt o alternativa pentru cei ce indragesc ceaiul simplu sau in combinatii cu plante si fructe. Varietatile de ceai verde frunze din magazin includ atat sortimente de calitate premium binecunoscute cum ar fi ceaiul Chun Mee, Sencha sau Bancha dar si sortimente rare de ceai ca Mao Feng-Hua Hai sau Pi Lo Chun.

Magazinul Laboratorul Naturii ofera o gama foarte variata de ceaiuri dar si infuzii de fructe si plante cum ar fi ceaiul Rooibos sau ceaiurile ayurvedice. Tot aici mai gasiti si sortimente de cafea de origine, cafea gourmet si cafea cu arome, dar si accesorii pentru prepararea si depozitarea ceaiului si a cafelei.

» Detalii

Informatii detaliate despre ceaiul negru[03/07/2017] 

Colegii nostri specializati in ceai au redactat un articol despre ceaiul negru. In acest articol s-a incercat sa dam raspuns la intrebarea: "Ce este ceaiul negru?" si sa va oferim informatii interesante si inedite despre aceasta minunatie oferita de natura. 
Vom oferi informatii despre urmatoare subiecte:
Ce este oxidarea in cazul frunzelor de ceai negru?
Clasificarea ceaiurilor in functie de modul de procesare
Ce este de fapt ceaiul negru?
Tipuri si clase de ceai negru
Istoria Ceaiului Negru
Cele mai faimoase regiuni producatoare de ceai din China
 
Va invitam sa cititi studiul nostru accesand linkul detalii de mai jos.
» Detalii

S-a deschis LaboratorulNaturii.ro - magazin online specializat în ceai, cafea și condimente de calitate superioară[12/04/2017] 

În data de 14.04.2017 se va deschide magazinul online de ceaiuri LaboratorulNaturii.ro, primul magazin de acest gen din România în a carui ofertă găsiți ceaiuri 100% naturale neprocesate industrial. Aceste ceaiuri de calitate premium sunt produse în Germania iar prețurile sunt accesibile tuturor iubitorilor de ceai.

Magazinul de ceaiuri Laboratorul Naturii reprezintă transpunerea în realitate a visului fondatorilor săi de a aduce pe piața din România produse naturale foarte apreciate in vestul europei dar care se gasesc cu greu sau nu sunt importate deloc la noi.

 

Românii încep sa redescopere și să îndragească ceaiul de calitate fie că vorbim de ceai verde, ceai-infuzie de fructe, ceai de ghimbir, rooibos sau ceaiuri speciale din plante de tipul celor ayurvedice sau celor folosite în cure de detoxifiere. În acest context compania Laboratorul Naturii și-a propus să stabilească parteneriate cu furnizori de ceai ce nu erau prezenți sau aveau o prezență slabă în România, pentru a putea oferi clienților o gamă variată de ceaiuri la prețuri de imporator direct.

 

O noutate absolută o reprezintă sortimentele de ceai verde: Sencha Sakura-Cherry cu petale de trandafir și cu parfumul său ce duce cu gândul la cireșii infloriți dar și ceaiul verde Jasmin parfumat în timpul uscării cu flori de iasomie. De asemenea sortimentele de ceai de ghimbir cum ar fi cele cu frunze de măslin și lămâie alaturi de ceaiurile de fructe cu aciditate redusă reprezintă o apariție inedită pentru amatorii de ceai de calitate superioara din țara noastră.

 

Peste 75% din ceaiurile din portofoliul Laboratorul Naturii sunt produse în Germania în loturi mici, prin procedee clasice fără a fi implicate procese industriale, fapt menționat pentru fiecare ceai in parte.

 

Alături de ceaiurile vrac veți găsi ceaiuri Tea Concept cum sunt cele GreenTox pentru cure de detoxifiere, Spring Love sau delicioasele ceaiuri în plic tip piramidă 1836.

 

Laboratorul Naturii vine și în întampinarea proprietarilor sau administratorilor de afaceri din domeniul HORECA, ce sunt în cautarea unui furnizor de ceai și cafea de calitate premium la preturi cu adevarat competitive.

 

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: www.laboratorulnaturii.ro

» Detalii

Beneficiile consumului de ceai verde[28/12/2016] 

Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase tipuri de ceai din lume, fiind recunoscut de mai bine de 4 milenii pentru proprietatile sale miraculoase de vindecare. Datorita modului de preparare din frunze neoxidate acest tip de ceai este mai bogat in antioxidanti decat ceaiul negru, de exemplu.
Antioxidantii sunt acele substante care lupta impotriva radicalilor liberi, mai exact reduc efectele toxice ale acestora, survenite in urma stresului, fumatului sau a poluarii. Prin urmare, un aport mai mare de antioxidanti inseamna o mai buna aparare a organismului. In tari precum China sau India practicantii medicinei traditionale foloseau ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap, a depresiilor, pentru reglarea metabolismului si ca adjuvant in cazul bolilor cardiovasculare. Acestea si multe alte beneficii au fost dovedite in studii recente ca avand efecte pozitive asupra organismului, de la pierderi in greutate pana la prevenirea si tratarea unor tipuri de cancer sau a Diabetului.
» Detalii

Laboratorul Naturii SRL - Contact

Luni - Vineri 08:00-18:00
Bd. Mihai Eminescu Nr.7, Depozit: D05-D06, jud. Botosani. Cod Postal: 710029
Laboratorul Naturii

Magazin de ceai, cafea, fructe confiate, produse de confiserie, cadouri si accesorii pentru ceai si cafea. Furnizor de ceai si cafea pentru clienti HORECA (ceainarii, cafenele, restaurante).